Investeren is een grote stap. U doet het namelijk niet zonder eerst voldoende informatie verzameld te hebben. Hieronder vindt u een aantal vragen die veel zijn gesteld door investeerders die u voor zijn gegaan.

Waarom moet ik nu investeren in grond?

Het wordt geadviseerd om nu te investeren in grond omdat er in het jaar 2020 een woningtekort wordt verwacht van 300.000 woningen. Ook verwacht het CBS dat de Nederlandse bevolking zal groeien tot minimaal 2040. Daarnaast zal grond tegen die tijd schaarser zijn dan het nu is.

Is het koopcontract bindend?

Het koopcontract is bindend, want het gaat hierbij om een juridisch bindende overeenkomst.

Kan de grond altijd weer verkocht worden?

De grond kan altijd weer verkocht worden. Het is namelijk in uw bezit, zoals bijvoorbeeld een koopwoning. Wel raden wij u aan om de grond zo lang mogelijk in uw bezit te houden omdat u later meer geld zult ontvangen voor het stuk grond.

Kan ik de grond schenken?

De grond kunt u schenken, onder de voorwaarden dat de begunstigde bekend is met de consequentie en akkoord gaat met de overdracht. Is de begunstigde jonger dan 18 jaar? Dan zal de wettelijke voogd tekenen. Zodra de grond op naam van de nog minderjarige begunstigde staat, is de wettelijke voogd verantwoordelijk tot het 18e jaar.

Hoe weet ik dat de bestemming van mijn grond is gewijzigd?

LHP Vastgoed zal u informeren zodra het bestemmingsplan van uw grond is gewijzigd.