Wij van LHP Vastgoed brengen graag voor u in kaart waarom het voor u interessant kan zijn, om te investeren in grond.

Bevolkingsgroei

Om te beginnen zal de Nederlandse bevolking volgens het CBS, ten minste tot het jaar 2040, toenemen. In dat jaar zullen er 17,9 miljoen mensen leven in Nederland en voor dat grote aantal is leefruimte nodig. Het Centraal Bureau voor de Statistiek verwacht ook dat er in 2020 een woningtekort zal zijn van 300.000 woningen. Daarnaast heeft de afgelopen recessie voor een stilstand in de woningbouw gezorgd.

Schaarste

Ondanks de recente stilstand in de woningbouw, is er een grote verbetering te zien in de bouwsector. De in te halen achterstand, gecombineerd met de bevolkingsgroei en het woningtekort, zal voor een toename in de woningbouw zorgen. Dit zal maken dat bouwgrond schaarser wordt en dat huidige woongebieden zullen moeten uitstrekken naar aanliggende niet-bebouwde gebieden.

Investeren voor particuliere en zakelijke investeerders

Investeren in grond was eerder voornamelijk bestemd voor gemeenten, de overheid en woningbouwverenigingen. Verkaveling heeft mogelijk gemaakt dat investeren in Nederlandse grond, toegankelijker is geworden voor particuliere en zakelijke investeerders.

Een investering in grond maakt dat u naast investeerder ook eigenaar bent van de grond. Grond is vrij verhandelbaar, dit betekent dat u het kan verkopen en daarnaast zelf de verkoopprijs mag bepalen.

Waarom investeren?

Investeren in grond omdat..
• De Nederlandse bevolkingsgroei aanhoudt
• Grond in de toekomst schaars wordt, en het nu nog betaalbaar is
• Grond bezit is, en vrij verhandelbaar
• Overdracht altijd wordt gedaan via een notaris

Neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent of vragen heeft, wij helpen u graag verder!